במרכז מודיעין יש מוזיאון מיוחד שמוקדש כל כולו למשפחה ולשושלת שאנחנו מכירים מחג החנוכה- מוזיאון מורשת החשמונאים.
הצטרפתי לסיור וסדנא (והדלקת נר) בחג החנוכה והיה ממש כייף! הסבירו לנו על מטבעות עתיקות, הראו לנו ממצאים ארכיאולוגים מעניינים ובנוסף לחדרים האינטראקטיביים עשינו פעילות של הכנת כד חרס. הייתה לנו אפילו הפתעה וראש העיר של מודיעין חיים ביבס אפילו בא להדלקת נר חגיגית של חנוכה באותו הערב!
במוזיאון יש חדר עם הפעלות שבו אפשר לגלות איפה מצאו מטבעות ואוצרות באתרים בעיר מודיעין, לבנות כדים שבורים, לחפור ולגלות מטבעות ולשחק משחקים. בנוסף יש סרט חווייתי שיחזיר אתכם בזמן לתקופת החשמונאים (עם כיסאות זזים). בחגיגות הלילה הלבן במודיעין ב15 לאוגוסט הדרכתי סיור עששיות מיוחד במוזיאון. התחלנו בהכנת העששיות באמפיתיאטרון שנמצא בחצר המוזיאון. לאחר מכן החשיכו עבורנו את המוזיאון ונכנסו לחדר ההפעלות. היה קסום לראות את הילדים מחפשים מטבעות באור העששיות ואת חלקי החרסים. הנה תמונה מהסיור:
יש תערוכות קבועות בנושא החשמונאים אבל המוזיאון כל הזמן מארגן פעילויות כמו למשל סדנת הכנת תחתיות לכוסות קפה/תה מלבד במסגרת התערוכה המתחלפת “מה תשתה? מים תה וקפה באמנות ובארכיאולוגיה”. או התערוכה הנוכחית “תכשיט להשחית” שבה נהנים מאומנות בנושא תכשיטים.
אני משתתפת כרגע בקורס מספרי הסיפור המקומי במודיעין. הקורס הוא מטעם עיריית מודיעין ובשיתוף עם משרד התיירות. במשך 10 מפגשים אנחנו הולכים להפגש עם תיירנים מקומיים, ללמוד טכניקות לספר את הסיפור שלנו בתוך העיר מודיעין. הקורס בהנחיית טל רז והמפגש הראשון שלנו היה במוזיאון.
יש עוד סדנאות כמו סדנת פסיפסים וסדנת רפאות כלי חרס. הכניסה למוזיאון ולסדנאות במחירים ממש נגישים וזו חוויה נהדרת. ממליצה לבקר במוזיאון לפני או אחרי סיור איתי בגבעת התיתורה או באחד מאתרי הטבע של מודיעין כדי להבין כמה קסם מסתתר בעיר הזאת מתחת ועל פני השטח. למטיילים שלי אני שולחת הודעה עם הטבה מיוחדת! כרטיס במתנה למוזיאון בעת רכישת כרטיסים למשפחה, כולל סדנאות מיוחדות ועד כשלושה שבועות מרגע הטיול. בנוסף המיקום של המוזיאון על שדרת המע”ר המרכזית הוא נהדר ומאפשר לשלב מסעדה כמו מסעדת קסבה שממול לכביש (שגם עבורה תקבלו הנחה מיוחדת דרכי) או בתי קפה ואפשרויות נוספות.