השנה התחלתי את סיור העששיות שלי ואני ממש שמחה שהוא מאפשר לי ולכם לחגוג את ל”ג בעומר באופן קצת שונה הרבה יותר אקולוגי ועדיין לדבר להזכיר את הנושאים החשובים של החג. אני תמיד נזכרת שמאז בית ספר יסודי היינו חוגגים בכיתות את ל”ג בעומר. נפגשנו בחבורות וכל חבורה היתה צריכה לאסוף כמה שיותר קרשים וחתיכות עץ למדורה. כשגלדנו והגענו לתיכון עדיין היינו נפגשים ומחפשים כמה שיותר קרשים בשביל המסיבה האמיתית בערב… אחרי שאספנו קרשים הגיע הזמן לשופינג!! מרשמלו, תפוחי אדמה, נקניקיות, בקבוקי מים ומלאאא חטיפים!
בערב נפגשים באותו המקום פחות או יותר ליד הכביש למכון וייצמן כן גדלתי בנס ציונה 🙂 ומתחילים בהכנות. ההתעסקות עם החומר הדליק למדורה נעשתה על ידי אחר ההורים והתפקיד שלנו היה לנסות לעשות לילה לבן ליד המדורה, וברור שהצלחנו! הגענו חזרה הביתה מסריחים ממדורה ומתים מעייפות😊
גם לכם זה נשמע נוסטלגי? היום ככל שעולה המודעות לאיכות הסביבה הרשויות העירוניות מקציעות מגרשים מסויימים להכנת מדורות ואזורים שמראש שייכים לכיתות בתי ספר או גנים. אני חושבת שזה פתרון מעולה למי שרוצה לחוות את האווירה של ל”ג בעומר ולעשות ערב גיבוש כיתתי ומצד שני לא להגזים עם זיהום הסביבה (מתי נוכל לפתוח חלונות לרווחה בערב ל”ג בעומר?). אם מדורה זה הכיוון שלכם, הכנתי לכם פוסט מפורט עם כל המידע שאתם צריכים לדעת בנוגע להדלקת מדורות! וגם פוסט שלם בנושא נהלי בטיחות לקראת כל טיול שתצאו אליו.
בהדרכות שלי לכבוד ל”ג בעומר חשוב לי גם לדבר על הנושאם של החג
- על המכבים
- על תפקיד המדורות בימים הקדומים
- על ההיסטוריה שלנו
- על המדורה עצמה איך כדאי להבעיר מדורה בקמפינג.
מאז שהתחלתי עם סיור העששיות שלי (לא כזה מזמן, מפסח) יצרו איתי קשר הרבה מאד גנים ובתי ספר שביקשו את סיור העששיות שלי כאלטרנטיבה למדורות של ל”ג בעומר וגם כפעילות סוף שנה מקורית! אתם מוזמנים לשריין גם לכם ערב מסקרן שכולו יצירה, אור, הליכה בטבע, זמן איכות וניתוק. העששיות שלי הם מחומרים טבעיים (חוטים) וכוללים נר לד על בטריה כך שיש וייב של אש אבל אין באמת אש וריח של נר. אז קדימה לשריין תאריך לפני שהכל נחטף ואני מחכה לפגוש אתכם בטבע!